skip to Main Content
WhatsApp
Hemen Ara
D10 Havalı Yatak

D10 Havalı Yatak

A+B 8 cm Havalı Yatak: Rahatlık ve Konforun Buluştuğu Nokta  Yatak seçimi, hem uyku kalitenizi hem de genel sağlığınızı doğrudan…

D20 Havalı Yatak

D20 Havalı Yatak

A+B 12 cm Havalı Hasta Yatağı: Yatak Yaralarına Karşı Koruma ve Konfor Yatakta uzun süreli kalan hastalar için ideal bir…

D30 Havalı Yatak

D30 Havalı Yatak

12 cm şişme kapasiteli ventilasyonlu havalı yatak ürünümüz yüksek hücreleri sayesinde maksimum havalandırma ve oksijen akışı sağlamının yanı sıra normal…

D40 Pozisyon Veren Havalı Yatak

D40 Pozisyon Veren Havalı Yatak

Pozisyon Veren Havalı Hasta Yatağı: Rahat ve Güvenli Bakım için Değişen Pozisyon Konforu Hareket kabiliyetini kaybetmiş veya uzun süreli yatalak…

D50 Ultra Pozisyon Veren Havalı Yatak

D50 Ultra Pozisyon Veren Havalı Yatak

Ultra Pozisyon Veren Havalı Hasta Yatağı: Rahat ve Bakımlı Bir Tedavi Süreci Uzun süreli yatalak hastalar veya yoğun bakım hastaları…

Havalı Yatak

Uzun süreli yatak tedavilerinde, hastanın rahatı ve sağlığı için havalı yatak önerilir. Uzun süre hareketsiz yatmak zorunda kalan hastalarda, bası yarası oluşma riski vardır ve hava destekli yatak modelleri kullanımı için rapor hazırlanır. Yatak içerisindeki hava kanalları ve basıncı ayarlayan hava baloncukları, cildin hava almasını sağlar.

Havalı Yatak Nedir?

İçerisinde hava hücreleri olan ve hava pompası sayesinde şişme ve sönme işlemi yapılabilen özel hasta yataklarına havalı yatak denir. Farklı model ve tipleri vardır. Hastanın durumuna ve diğer faktörlere göre seçimi yapılır.

Havalı Yatak Ne İşe Yarar?

Havalı yatakların hastaya sağladığı yararlar çok fazladır.

İşe yaradığı en belirgin özellikleri şunlardır;

  • Cildin hava almasını sağlar,
  • Yara oluşmasını önler,
  • Ayarlanabilir özelliği ile hastanın pozisyon değiştirmesini sağlar,
  • Konforu ve sağlık durumunu destekler,
  • Sürekli yatmak zorunda olan ve felçli hastalar için çok işe yarar.

Havalı Yatak Nereden Bulunur?

Hastaların ihtiyaç duydukları medikal ürünleri, kategori sayfasında bulabilirsiniz. Online olarak sunulan ürün seçenekleri arasında havalı yataklarda yer alıyor. Medikal ürün satışı yapan yerlerde, havalı yatakların farklı modellerini bulabilir ve inceleyebilirsiniz.

En İyi Havalı Yataklar Hangisi?

Her yatak türünde olduğu gibi hasta havalı yataklarında da farklı model seçenekleri vardır. Hastanın ihtiyacına göre seçilen yatak modeli, hasta için en iyi yataktır. Yatakların farklı fonksiyonlara sahip olması, ihtiyaca göre seçim yapılmasını sağlıyor.

Havalı Yatak Çeşitleri

Havalı yatak çeşitleri, mekanik sistemleri ve hava kanallarının yapılarına göre değişiyor.

  • Pozisyon veren havalı yataklar,
  • Boru tipi havalı yataklar,
  • Baklava dilimli havalı yataklar,

Yatak modellerinde, hava hücrelerinin yapıları ile yükseklik ayar seçenekleri, malzeme türleri farklı olabiliyor. Her farklılık yatak çeşitliliğini artırıyor.

Havalı Yatak Özellikleri

Havalı yatakların üreticileri, farklı teknolojiler kullanmaya ve yatak özelliklerini artırmaya çalışıyor. Genel özellikleri arasında, manuel ya da otomatik ayar, pozisyon değiştirme, basınç ayarı ve dağıtımı gibi özellikler bulunuyor.

Havalı Yatak Fiyatları 2024

2024 yılı havalı yatak satış fiyatları, yatak modellerine göre güncelleniyor. Motor sayısı, hava pompası özellikleri, yatak kaplama malzemeleri fiyatların değişmesine neden oluyor. Ortalama fiyatlar 20.000 TL ve üzeri oluyor.

Hangi Tip Havalı Yatak Daha İyi?

İyi yatak seçeneği, hastaya sağlamış olduğu konfor ve kullanım kolaylığına göre değişir. En iyi yatak ihtiyacı en iyi şekilde karşılayan yataktır. Hasta yataktan kolay inip çıkıyor, pozisyon değişikliğini kolay yapıyor ve yatak yarası riski yaşanmıyorsa o yatak en iyi yataktır.

Havalı Yatağı Devlet Karşılıyor mu?

Normal şartlarda, havalı yatakla doktorlar tarafından öneriliyor ve kişiler kendi imkanları ile temin ediyor. Bütçesi olmayanlar için devlet tarafından yatak desteği tam ya da kısmen verilebiliyor. Heyet raporu ile SGK’ya başvuru yapıldığında, ihtiyaç duyulan yatak temin edilebiliyor.

Havalı Yatak Kimlere Verilir?

Her hastalığın tedavi yöntem ve araçları farklıdır. Çeşitli hastalıklar nedeniyle sürekli yatakta tedavi görmesi gereken ve hareket kısıtlılığı olan hastalara, havalı yataklar öneriliyor. Sürekli yatışlar, hastalarda bası yarası oluşmasına neden olabildiği için bu yatak modelleri veriliyor.

Havalı Yatak Üzerine Çarşaf Serilir mi?

Havalı yatakların üzerine kendi özel çarşafı haricinde çarşaf serilmemesi gerekiyor. Kendi özel çarşafı su geçirmeyen ama hava geçişi sağlayan, kolay yıkanabilen, sağlıklı malzeme yapısına sahip çarşaflardır.

Havalı Yatak Yatak Yarasını Önler mi?

Yatak içerisinde özel hava hücreleri vardır ve hava pompası ile bu hücreler, her beş dakikada bir şişirilir ve indirilir. Bu basınç ayarı ile hastanın rahat etmesi, sağlık durumunun hızla iyileşmesi sağlanır.

Uzun süre hareketsiz yatışlardan dolayı oluşan yatak yaralarının önlenebilmesi için havalı yataklar kullanılıyor. Havalı yatakların kullanılması, yatak yarasının oluşmasını önleyecektir.

Havalı Yatak Sağlıklı Mı?

Medical ürünler, çeşitli testler yapılarak hazırlanıyor. Hastaların uzun süre yatışlarında yatak yaralarının oluşması için özel tasarlanmış havalı yataklar, sağlıklıdır ve tüm malzemeleri, sağlık şartlarına uygun, kaliteli ürünler olarak kullanılır.

Havalı Yatak Çok Elektrik Yakar mı?

Havalı yatak modellerinde, pozisyon değiştirmeyi sağlayan motorlar ile hava hücrelerinin düzenli şişirilip indirilmesini sağlayan hava pompaları kullanılır. Bunlar elektrik enerjisi ile çalışır ve enerji tüketimleri çok düşüktür.

Havalı Yatak Raporu Hangi Doktor Yazar?

Hareket kısıtlılığı olan hastaların tedavi süreçlerini takip eden doktorlar, tedavi süresince kullanılabilmesi için havalı yatak raporu yazabiliyor. Genellikle, ortopedi ve travmatoloji, nöroloji doktorları yazıyor.

Havalı Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastanın sağlığı ve konforu için havalı yatak alınacağı zaman bazı hususlar göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Hastaya göre yatak modelinin belirlenmesi,
  • Yatak malzemelerinin kalitesi,
  • Hava hücre yapısı ve sayısı,
  • Hava pompalarının çalışması ve ses düzeyi,
  • Basınç ayarları,
  • Güvenli oluşu,

Yatak modellerini incelemek ve özelliklerini karşılaştırmak, doğru seçim yapmaya yardımcı olacaktır. Yatak seçiminde dikkat edilecek tüm hususlar hem satın alma hem de kiralama işlemlerinde dikkate alınmalıdır.

Havalı Yatak Neye İyi Gelir?

Havalı yataklar, özel olarak tasarlanır ve hastalarda bası (yatak) yarası olmamasını sağlar. Yara oluşmasını önlerken, yatağın sağlamış olduğu konfor ile hastanın rahat etmesi sağlanır, oluşabilecek ağrılar en aza indirilir. Baş ve ayak bölümü yükseklik ayarı ile istenilen konforu sağlar.

Havalı Yatak Derecesi Kaç Olmalı?

Yataklarda derece ayarı, hava basıncı ile ilgilidir. Hastanın durumuna göre hava basınç ayarı, düşük, orta ve yüksek basınç olarak yapılır. Düşük basınç için 40 – 60 mmHG, yüksek basınç için 80 ve üzeri oranlar kullanılır.

Hasta Havalı Yataklarının Fiyatı Ne Kadar?

Havalı yatakların fiyatları, tek yatak ya da mekanizma sistemi ile set olarak belirleniyor. Tek yatak fiyatları, model türlerine göre ortalama 2.000 TL – 3.500 TL arasında olabiliyor.

Havalı Yatak Raporu Nasıl Alınır?

Hastanın muayenesini yapan ve tedavi sürecini başlatan doktorlar, tedavinin yoğun bakımda ya da evde devam ettirilmesine karar verebiliyor. Yoğun bakım tedavilerinde, hastaya uygun yatak ayarlanabiliyor. Evde bakımlar için doktor hastaya rapor yazar ve yazılan rapor ile havalı yatak satın alınır.

Havalı Yatak Sgk’dan Nasıl Alınır?

Doktorun hasta için vereceği rapor ya da heyet raporu ile SGK’ya başvuru yapılır. Başvuru onaylanırsa, hastanın ihtiyacı olduğu, havalı yatak hastaya verilir ya da ücretinin bir kısmı, yıllık olarak belirlenen miktarda hastaya ödeme yapılır.

Havalı Yatak Kaç Dakikada Şişer?

Havalı yatakların şişmesi için hava pompaları vardır. Elektrik enerjisi ile çalışan pompalar, her beş dakikada bir yatak içerisindeki hava baloncuklarını doldurma ve istenilen seviyede şişirilmesini sağlamaya başlıyor.

Hasta Yatağını Devlet Karşılıyor mu?

Hasta yatakları, isteğe bağlı olarak seçilebilen medical ürünler arasında yer alıyor. Bunun için devlet tarafından karşılanmıyor. Bazı istisnalar vardır ve hastanın ekonomik durumuna göre kısmi ya da tam yardım yapılabiliyor.

Ücretsiz Havalı Yatağı Nereden Alınır?

Medical ürün olarak sunulan havalı yataklar ücretleri karşılığında satın alınabiliyor. Ücretsiz almak isteyenler, hasta raporu ve gelir durum belgeleri ile belediyelere başvuru yapabiliyor.

Havalı Yatağı Kiralama Ne Kadar?

Havalı yatakları kullanmak için kiralama yöntemi seçilebiliyor. Kiralık yataklar bölümünü inceleyenler, aylık, altı aylık ya da yıllık kiralama ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilirler. Kiralama ücretleri, yatak modellerine göre değişiyor. Genelde aylık kiralama ücreti üzerinden hesaplanıyor.

4 Motorlu Hasta Yatağı Kaç Para?

En kapsamlı ve fonksiyonlu olan hasta yatakları 4 motorlu olan modellerdir. Bu modellerin satış veya kiralama fiyatları diğer modellere göre daha yüksektir. 4 motorlu yataklar için 20.000 TL ve üzeri fiyatlar sunulabiliyor.

Sgk Havalı Yatak Ödemesi

SGK tarafından havalı yataklarla ilgili yapılacak olan ödeme miktarları, hastanın raporuna ve hareket kısıtlılık durumuna göre değişiyor. Genelde 510 TL olarak %18 kdv ile veriliyor.

Pozisyon Veren Havalı Yatak

Hastanın konforu için pozisyon veren havalı yatakların tercih edilmesi önemlidir. Zaman zaman yatış pozisyonunun değiştirilmesi, hastanın rahat etmesini sağlayacak, yatak yarası riskini azaltacaktır.

Boru Tipi Havalı Yatak

Havalı yatakların model seçeneklerinden birisi de boru tipi yataklardır. Bu yataklarda, hava kanalları, yatak içerisinde boru şeklinde ve sıralı olarak yer alır. Boru şeklinde oluşan hava basınçları, vücudun hava almasını ve cilt sorunlarının yaşanmamasını sağlar.

Terletmeyen Havalı Yatak Hangisi?

Havalı yatakların yüzey kaplama malzemeleri ve özel çarşafları, nem önleyici özelliğe sahiptir. Bu özelliği, terletmeyen yatak modelleri olarak kullanılmalarını sağlıyor.

Havalı Yatak Kullanımında Dikkat Edilecekler

Havalı yatakların kullanım talimatlarına dikkat edildiği sürece, kullanım kolay ve uzun ömürlü olacaktır. Hasta rahatı için basınç ayarlarına ve hava kaçağı olup olmadığına dikkat edilmelidir. Sağlık açısından temizliğine de dikkat edilmelidir.

Havalı Yatak Zararları

Havalı yataklar faydalı ürünlerdir. Ancak, kullanım şartlarına ve hava basınç ayarlarına dikkat edilmediğinde, zararlı olmaya başlayabilir. Arızalı olan ya da basınç ayarı yanlış yapılan yataklarda hastanın yatak yarası riski ile karşılaşması kaçınılmaz olacaktır.

Havalı Yatak Avantajları

Uzun süreli yatışlarda, hastanın farklı sorunlar yaşamadan iyileşmesini destekleyecek özelliklere sahip olması, hasta için avantajdır. Sürekli şişen ve inen hava kanalları ile hastanın terlememesini, cilt tahrişleri ile yara oluşmamasını sağlıyor.

Baklava Tipi Havalı Yatak Nasıl Kullanılır?

Baklava tipi havalı yatakları diğerlerinden ayıran özelliği, hava hücrelerinin baklama dilimi şeklinde olmasıdır. Kullanımı ve hava basınç ayarları aynıdır.

45 Derece Pozisyon Veren Havalı Yatak

Yatakların baş ve ayak bölümlerinin aşağı yukarı hareket kabiliyetleri, 45 dereceye kadar yükselmesini sağlayabiliyor. Bu hastaya pozisyon rahatlığı veriyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Havalı Yatak

Hastaneden taburcu edilen ve tedavisi evde devam edecek olanlar için evde sağlık hizmetleri uygulanıyor. Bu hastalar, evde de havalı yatak modellerini kullanabiliyor.

Medikal Havalı Yatak Fiyatları

Havalı yataklar, medikal ürünler olarak özel tasarlanır ve kaliteli malzemelerden üretilir. Bunun için model türüne göre satış fiyatları da değişiyor.

Hasta Havalı Yatak Devlet Ödemesi

Yatak tedavilerinde kullanılan havalı yataklar için devlet ödemesi yok ve hastalar raporları ile SGK’ya başvuru yapabiliyor.

Havalı Yatak Raporu Sgk

SGK hasta raporuna göre bazı istisnalarda, yatak ücretinin bir kısmını ödeme yapabiliyor.

Havalı Yatak Kiralama Fiyatları

Satın alma işlemine göre kiralama maliyetleri daha düşüktür. Kısa süreli tedaviler için kiralama yapılabiliyor ve kiralamalarda, yatak modeline, kiralama süresine, şehirlere göre değişiyor.

Havalı Yatak Markaları Nelerdir?

Havalı yatak markaları arasında, Medline, Invacare, Stryker, KCI Medical, Liko, Hill-Rom ve Arjo gibi üretici markalar yer alıyor.

Havalı Yatak Tamiri

Havalı yatakların motor sistemlerinde arıza oluşabiliyor ya da hava kaçırma sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu tür tamir işlemleri, teknik servisler tarafından yapılıyor.

Havalı Yatak Garanti Süresi Ne Kadar?

Üretici firmalar, yatak modellerine göre garanti sürelerini belirliyor. Temel özelliklere sahip yataklar için 1 – 2 yıl, gelişmiş yataklar için 5 yıla kadar garanti verilebiliyor.

Havalı Yatak Motor Fiyatları

Havalı yatak modelleri ve malzeme kaliteleri, fiyatlarını belirleyen en önemli etkenlerdir. Fiyat aralıkları 500 TL ile 6.000 TL arasında olabiliyor.

Havalı Yatak Nasıl Çalışır?

Havalı yatakların çalışma prensibi, hava pompasının aralıklarla hava hücrelerini şişirmesi ve geri indirmesi şeklindedir. Bu hasta vücudu ile yatak arasında hava akışının olmasını sağlar.

Havalı Yatak Kaç Kg Taşır?

Hastanın kilosuna göre yatak seçimi yapılabiliyor. Yataklar, 90 – 120 kg, 120 – 150 kg, 150 kg ve üzeri olarak ayarlanıyor.